Het 100-jarig bestaan van de Loge Rakoczy is in 2011 op gepaste wijze gevierd.

klik op de afbeeldingen voor meer informatie

 

Paul Marselje - Het Verloren Symbool

Op 4 februari 2011 gaf de heer Paul Marselje in het auditorium van de Loge Rakoczy een lezing over de verborgen vrijmetselaarssymboliek in het boek van Dan Brown "Het Verloren Symbool".

  

 

 

 

 

programma jubileum Loge RakoczyOp 26 maart 2011 vierden wij ons jubileum in het logegebouw aan de Laan van Meerdervoort 1a te Den Haag.

Hiervoor waren diverse sprekers en musici uitgenodigd. 

De dag werd afgesloten met een stevige borrel in hotel Ambassador.

 

Maarten Zweers - Parsifal

Tijdens de jubileumviering gaf de heer Maarten Zweers een lezing over de muziek van Parsifal van Wagner.

De muziek die wij al honderd jaar tijdens het rituaal van onze loge gebruiken is namelijk van deze opera afgeleid.

 

Elly Keus - in de voetsporen van RakoczyGedurende het jubileumjaar werd het boek van onze toenmalige voorzitter, mevrouw Elly Keus, gepresenteerd waarin zij haar licht over de geschiedenis van onze loge laat schijnen.

 

Loge Rakoczy KurhausTer afsluiting van het jubileumjaar zijn de leden gezamenlijk met hun eventuele partners gezellig wezen dineren in het Kurhaus te Scheveningen. Er is voor het Kurhaus gekozen omdat de oprichters van onze loge en de visiteurs daar honderd jaar geleden verbleven en ook gedineerd hebben.

 

Bouwstenen Loge RakoczyTer gelegenheid van het 100-jarig bestaan is het orgaan 'Bouwsteenen' uit de begintijd van de loge weer in ere hersteld. Vroeger werd "Bouwsteenen" elke drie maanden uitgegeven; tegenwoordig verschijnt het ter gelegenheid van de Sint Jansfeesten rond 21 juni en 21 december. 'Bouwstenen' wordt verzorgd door de leden en is in principe alleen voor de leden van onze loge bestemd.